Uitgeverij De Kleibosch

Uitgeverij de Kleibosch is een kleinschalige uitgeverij.
Wij brengen artikelen en boeken uit die in nauwe relatie staan met het noorden van Drenthe en met Roderwolde en omgeving. Ook verstrekken wij graag informatie over de cultuurhistorie van deze streek en werken we mee aan speciale projecten in de regio.

Een van onderstaande titels bestellen?

Onderaan deze pagina kunt u uw contactgegevens invullen. Daarna nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Delen van de Historische Reeks Roderwolde zijn ook te koop bij  Boekhandel Daan Nijman in Roden en Boekhandel Godert Walter in Groningen.

Herbergen en kroegen in en rondom Roderwolde

Deel 4 van de Historische Reeks Roderwolde leidt de lezer op een spannende kroegentocht langs de vele kroegjes en herbergen in het oude Roderwolde. Langs de grens met het Groninger land was een levendig handelsverkeer over het Hoendiep met talloze pleisterplaatsen voor de vermoeide reizigers. Het boek bevat 136 pagina’s, met veel kleurenfoto’s. Verkrijgbaar via de boekhandel voor € 17,50 of deze website (excl. verzendkosten).  Het boek kan besteld worden via email: 25.vaneerden@netvisit.nl of 050-5033220. ISSN: 2213-8471, 2022.

De geschiedenis van het huis Mensinga in Roderwolde

Deel 3 van de Historische Reeks Roderwolde is op 24 november 2018 verschenen onder de titel De geschiedenis van het huis Mensinga in Roderwolde. In de loop der jaren zijn veel verrassende gegevens over de oudste geschiedenis van dit huis boven water gekomen. Het boek bevat 88 pagina’s, met veel kleurenfoto’s. Verkrijgbaar via de boekhandel voor € 15,95 of deze website (excl. verzendkosten).  Het boek kan besteld worden via email: 25.vaneerden@netvisit.nl of 050-5033220. ISSN: 2213-8471, 2018

 

Tichelwerken in de Kleibosch

Tichelwerken in de Kleibosch is het tweede deel in de Historische Reeks Roderwolde. Het boek is het resultaat van langdurig onderzoek naar de baksteen- en pannenfabricage in Foxwolde van de 13e eeuw tot het midden van de 17e eeuw. Met name de invloed van het St. Bernardusklooster uit Aduard in deze regio wordt nader toegelicht. Het boek telt 84 pagina’s met een groot aantal full colour afbeeldingen.Tekst en vormgeving: Ada van Dijk. ISSN: 2213-8471, 2017. Verkrijgbaar via de Boekhandel.

    Prijs:€ 15,95 (excl. verzendkosten)

 

Klein Rondje Roderwolde

Klein Rondje Roderwolde

Klein Rondje Roderwolde is in 2012 verschenen als eerste deel van de Historische Reeks Roderwolde, uitgebracht door Uitgeverij de Kleibosch. In dit nummer komen onderwerpen aan de orde zoals de predikanten van Roderwolde door de eeuwen heen, de lagere school, molen Woldzigt, verhalen uit de oorlogsjaren en schandaaltjes van lang geleden. Ook de veranderingen in het dorp en in het dorpsleven worden besproken. Het boek telt 100 pagina’s 
Druk:  TPS Roden                                                      ISSN: 2213-8471                                                        ISBN 978 90 820021 0 2
                                                                                   Prijs: € 12,50 (excl.                                               verzendkosten)

 

Rekening en verantwoording. Het kerkvoogdenboek van Roderwolde. 1538-1608 .

kerkvoogdenboek Roderwolde

Dit boek is in 2002 verschenen als eerste nummer in de Gratama Reeks, een uitgave van de Kon. Van Gorcum BV en de St. Vrienden van het Drents Archief. In deze reeks worden moeilijk toegankelijke bronnen uit het Drents Archief uitgegeven met een grote hoeveelheid achtergrond informatie. In dit eerste nummer van de Gratama Reeks wordt de inhoud van een 16e eeuwse administratieboek van de St. Jacobskerk uit Roderwolde gepresenteerd, voorzien van een Inleiding over de geschiedenis van de kerk. Het boek telt 126 pagina’s met illustraties.
Auteur: G.J. van Dijk-van Eerden
Vormgeving: Albert Rademaker BNO
NUR 520
ISBN 90 232 3832 X
Prijs: € 14,95 (excl. verzendkosten)

 
 
)
logo uitgeverij De Kleibosch

Terug naar boven

Bestellen

Wilt u een van deze boeken bestellen?

Vul dan hieronder uw gegevens in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *